Feit of fabel bloemen toch schuin afsnijden?

Is het nu een feit of een fabel dat je bloemen schuin moet afsnijden, Natuurlijk wil j langer plezier hebben van je net gekochte bloemen en wil je er langer van genieten , krijg je regelmatig het advies om de bloemen schuin af te snijden. Hierdoor zouden de bloemen langer mooi blijven. De vraag is of dat echt zo is.

Om een kort antwoord hierop te geven is dat het een feit is en dus waar. Wat wel heel belangrijk is dat je een schone vaas met vers water hebt en ook gebruik maakt van de meegeleverde voedingsstoffen.

Waarom bloemen eerst afsnijden voordat ze de vaas ingaan?

De vraag is waarom je bloemen schuin af moet snijden? Dat is omdat een bloem zodra de bloemen worden afgesneden ontstaat een wond aan de steel. De bloem zal proberen om zo snel mogelijk de wond proberen te dichten om zich te beschermen tegen bacteriën, schimmels en uitdroging. Door minimaal twee centimeter schuin af te snijden met een scherp mesje, zorg je ervoor dat bloemen voldoende water op kunnen nemen. Dat is helemaal waar, maar het is een fabel dat bij schuin afsnijden de steel méér water zou kunnen opnemen.

Het is vanzelfsprekend dat je voor het snijden een scherpe mes gebruikt. wel een scherp mes. Met een knipschaar is het lastig om de steel schuin af te snijden. Een schaar is niet scherp genoeg en een schaar is ook niet altijd even schoon. Hierdoor zorg je voor extra bacteriën in de steel van de bloem.Tegenwoordig je hebt ook speciale mesjes afsnijden van bloemen.

Hoeveel snijd ik af?

Zorg dat de steel bladvrij is. Het blad aan de steel kan voor vuil water zorgen. Snij ongeveer 2 cm af van het uiteinde van de steel. Wil je langer van het boeket kunnen genieten dan is het verversen van water heel belangrijk vuil water kan sneller van gaan hangen. snij na het verversen weer een stukjs van de steel af.

Bloemen kunnen zich heel snel herstellen. 

Bloemen langer mooi houden

Om bloemen lager mooi houden start bij het schoon water, vaas en het schuin afsnijden. maar er zijn meer zaken om bloemen mooi te houden.

  • zorg voor schoon water
  • zet de bloemen niet te dicht bij de fruitschaal. Fruit scheidt stoffen af waar bloemen niet van houden
  • zet de bloemen niet bij de verwarming
  • Niet teveel water in de vaas
  • ververs het water regelmatig
  • De bloemen niet direct in de zon zetten.

            Logo 

            9.8
/10

OMSCHRIJVING
 
 
 
 

 

Naar website
            Logo 

             8.1
/10

OMSCHRIJVING
 
 
 
 

 

Naar website
         Logo

 
          9.6
/10

OMSCHRIJVING


 
 

 
Naar website

Geef een reactie